Politie kijkt terug op geslaagde Roze Zaterdag

112
Foto: Andor Heij

Roze Zaterdag in Groningen is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Naar schatting kwamen er tussen de veertig- en vijftigduizend mensen af op het feest. Dat laat de Regiopolitie Groningen weten.

Het feest begon zaterdag met een oecumenische viering in de Martinikerk. Tijdens de dienst werd ingegaan op het thema ‘ruimte voor ontmoeting’. Voorganger Mary Metzlar riep de aanwezigen op om te luisteren naar de ander, ook al heeft die ander een ander geloof of een andere culturele achtergrond.

In de middag werd er een parade georganiseerd waar onder andere zestig politieagenten aan deelnamen. Ook leden van de Groningse ondernemingsraad en korpschef Oscar Dros liepen mee in de stoet. “Wij vinden de diversiteit erg belangrijk in ons korps en dat willen we graag op deze manier laten zien”, aldus een woordvoerder van de politie. Leden van de Groninger gemeenteraad en medewerkers van de gemeente fietsten in de parade mee op roze fietsen.

Het feest werd muzikaal opgeluisterd door verschillende optredens van onder andere Jim Bakkum, Miss Montreal en de Vengaboys. Ook was er een bijzonder optreden van de jubilerende Gruno’s TNT Postharmonie in samenwerking met het homomannenkoor Zangzaad. Volgend jaar wordt Roze Zaterdag in Haarlem gehouden.