Nic./Alfa College ook volgend seizoen in Ereklasse veldkorfbal

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondagmiddag een belangrijke zege geboekt tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Op de Wally de Vries-boulevard werd het 21 – 10. Door de winst speelt Nic. ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Nic. stond bij aanvang van de wedstrijd op de vierde plaats met negen punten. Het team wist dat ze aan één punt voldoende hadden om volgend seizoen weer in de hoogste klasse uit te mogen komen. Voor Blauw Wit stond er niets meer op het spel. De gasten waren al poulewinnaar.

Dat er niks meer te halen was voor de Amsterdammers bleek ook tijdens de wedstrijd want Nic. kon makkelijk gaan bouwen aan een voorsprong. Bij het rustsignaal was de wedstrijd eigenlijk al beslist, het stond toen 8 – 3. Ook in de tweede helft kwam het team niet meer in gevaar en kon het simpel de wedstrijd uitspelen. Topscorer bij Nic. was Rianne Echten met zeven doelpunten. Friso Boode maakte zes doelpunten.

Door de winst staat Nic. nu op de derde plaats met negen punten uit tien wedstrijden. Voor de Groningse korfballers was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat betekende dat trainer Mike Vlietstra voor het laatst aan de zijlijn stond. Hij wordt opgevolgd door Douwe de Haan. Naast Vlietstra werd er ook afscheid genomen van aanvoerder Ivo Wiebering.

Stand:
1. Blauw-Wit (10) – 16
2. Fortuna / MHIR (10) – 10
3. Nic./Alfa College (10) – 9
4. Koog Zaandijk (10) – 9
5. DOS’46 / Engeldot (10) – 9
6. Tempo (10) – 7

Aanvoerder Ivo Wiebering verlaat onder applaus het veld. Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl