Cruiseschip legt treinverkeer stil

Treinreizigers tussen Bad Nieuweschans en Leer moeten vanaf woensdag tot en met vrijdag rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een kwartier. Tussen de beide stations kunnen namelijk geen treinen rijden.

De Duitse scheepswerf Meyer heeft namelijk onlangs een cruiseschip te water gelaten dat overgebracht moet worden naar de Eemshaven. Omdat de boot 315 meter lang is, 37 meter breed is en in totaal dertien dekken telt, kan het schip niet onder bestaande bruggen door. Dit betekent dat de spoorbrug bij Weener tijdelijk weggehaald wordt, om het schip een doorgang te bieden.

Reizigers worden tussen Bad Nieuweschans en Leer met bussen vervoerd. Vervoersbedrijf Arriva waarschuwt reizigers dat ze er rekening mee moeten houden dat bepaalde aansluitingen niet gegarandeerd kunnen worden.

Deel dit artikel: