Brand in geiser Snelliusstraat snel onder controle

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Er heeft zondagochtend korte tijd brand gewoed in een portiekwoning aan de Snelliusstraat in de Grunobuurt in de stad. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

“We kregen de melding even na tien uur binnen”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Toen we ter plaatse kwamen met een bluswagen en een hoogwerker bleek er brand te woeden in de keuken. Een geiser had daar vlam gevat”.

Omdat de brandweer snel ter plaatse was kon de brand in de kiem worden gesmoord. “Hoe groot de schade is durf ik niet precies te zeggen, maar je kunt je voorstellen dat je bij zulke branden altijd wat roet-, rook- en waterschade hebt”, aldus Van Wieringen. Stichting Salvage is daarom ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Bij de brand raakte niemand gewond. “Toen moeder en dochter in de gaten kregen dat er brand was in de woning hebben ze zichzelf snel in veiligheid kunnen brengen. Op wat schrik na, zijn ze er goed van af gekomen”. De brandweer is, nadat ze het pand geventileerd hebben, weer teruggekeerd naar de kazerne.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *