Politie gestopt met onderzoek naar Ecolution

nieuws
Foto: Rick Akkerman

De politie is gestopt met het onderzoek naar het tot zinken brengen van het duurzame zeilschip Ecolution van Wubbo Ockels. Dat heeft de Regiopolitie Groningen maandag bekendgemaakt.

Het schip werd vorig jaar december door vandalen zo zwaar beschadigd dat het zonk. Dit gebeurde terwijl het innovatieve zeilschip bij een werf aan de Friesestraatweg lag. Ondanks een bedrag van vijfduizend euro dat werd uitgeloofd voor de tip die naar de daders zou leiden, en aandacht in verschillende televisie- en radioprogramma’s, werden de daders niet gevonden.

Bij de politie zijn wel verschillende tips binnengekomen, maar verdachten kwam men niet op het spoor. Volgens een woordvoerder van de politie kan er niet oneindig doorgegaan worden met rechercheren. Door de vernielingen liep de boot een schade op van ongeveer anderhalf miljoen euro. In april van dit jaar is begonnen met het herstellen van het schip. De verwachting is dat de boot deze zomer weer kan varen.