Noorderlingen wensen elkaar het vaakst ‘Goedemorgen’

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/John-p

Inwoners van de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe wensen elkaar het vaakst goedemorgen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel. In de Noordelijke provincies begroeten zes op de tien mensen elkaar.

De verwachting was was dat de bevolking van de provincies Limburg en Noord-Brabant elkaar het vaakst ‘goedemorgen’ wensen, maar uit het onderzoek blijkt dat dit voor Brabant 26 procent is en voor Limburg slechts zeventien procent. In de Randstad zegt 38 procent tegen iedereen goedemorgen. Het landelijk gemiddelde ligt op 47 procent.

Op een gemiddelde ochtend wenst een Nederland aan negen personen een goede ochtend. Tweederde laat in het onderzoek weten dat dit bijdraagt aan een goede sfeer en dat het daarnaast een kleine moeite is. Toch wordt er volgens ruim zestig procent nog te weinig gegroet. Belangrijkste oorzaken hiervoor zijn het drukke en gehaaste leven. Daarnaast worden redenen als het niet kennen van de persoon en geen contact willen hebben als redenen opgevoerd.