Groningse arbiter belaagd door boze fans

nieuws
De personen op de foto hebben geen betrekking op het verhaal. Foto: everystockphoto.com/photographer.php?photographer_id=41463

Een scheidsrechter uit de stad is vrijdagavond belaagd door woedende voetbalfans. De fans, vermoedelijk van amauteurclub, Spakenburg, zouden boos zijn over de gemaakte keuzes van de arbiter in de wedstrijd tegen aartsrivaal IJsselmeervogels op 16 april.

Tijdens de belangrijke derby keurde de Groningse scheidsrechter een doelpunt van Spakenburg af en presenteerde één van hun spelers de rode kaart. De fans waren daar klaarblijkelijk zo boos over dat ze afgelopen vrijdag naar de woning van de scheidsrechter in de stad trokken. “Daar plakten ze stickers op het trottoir, werd een lantaarn weggenomen, werd tuinmeubilair omver gegooid en werd er ophef in de straat veroorzaakt”, aldus woordvoerder Paul Heidanus van de Regiopolitie Groningen.

De Groningse arbiter voelde zich zo bedreigd dat hij de politie belde, maar toen die kwam waren de fans al vertrokken. Desondanks is de politie, dankzij Tweets (berichten op Twitter, red.), de fans wel op het spoor. In de berichtjes riepen ze namelijk op om de scheidsrechter te belagen. De KNVB heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Het bestuur van Sportvereniging Spakenburg spreekt in een reactie haar afschuw uit over dergelijke daden, en gaat binnen de vereniging onderzoek doen wat er precies gebeurt is.