Geen subsidie meer voor Groninger Studentenkrant

nieuws
foto: Bob de Vries

Het Centraal Uitvoeringsorgaan voor de Studentenorganisaties (CUOS) trekt de 3.000 euro subsidie in van de Groninger Studentenkrant (SK) als deze niet wordt aangepast.

Het CUOS stelt dat de krant niet representatief is voor de RUG en het draagt ook niet bij aan de positieve uitstraling van de universiteit. En dat zijn wel voorwaarden voor subsidie. Daarnaast zou de kwaliteit van de Groningse krant te wensen over laten. Maar het grootste struikelblok is het seksuele karakter van de stukken die in de krant worden gepubliceerd. Als reactie op het CUOS heeft de redactie een statement geplaatst, in de vorm van een heftig en seksueel getint verhaal. Het is geschreven door een redactielid, onder het pseudoniem ‘Ben Hard’.

Hoofdredacteur Randy Martens haalt zijn neus op voor het CUOS. Volgens hem is de subsidie sowieso niet genoeg om van te blijven bestaan. Martens zegt dat de SK het moet hebben van de adverteerders, en daar hebben ze nu voldoende van. De subsidie hebben ze dus eigenlijk niet nodig. De hoofdredacteur snapt het commentaar van het CUOS ook niet, hij had eerder een compliment verwacht omdat de oplage in een jaar is verdubbeld naar 8.000.