Brandweer presenteert twee nieuwe hoogwerkers voor Stad

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Groninger brandweer heeft donderdag twee nieuwe hoogwerkers gepresenteerd die in de stad ingezet gaan worden. De presentatie vond plaats op het plein voor de Stadsschouwburg.

“Op dit moment hebben we als brandweer twee ladderwagens op de uitruk staan”, vertelt Gert Jan van Oorspronk van de brandweer. “Eén van deze wagens is economisch afgeschreven. De tweede is een leen-wagen die we anderhalf jaar geleden hebben moeten inzetten omdat we problemen hadden met een hoogwerker”. Het voordeel van een hoogwerker in vergelijking met een ladderwagen is volgens Van Oorspronk dat deze veel wendbaarder is.

“De wagens waarvan er één op de kazerne aan de Sontweg en één op de post in Vinkhuizen wordt gestationeerd, hebben een werkhoogte van maximaal 32 meter. Dit is conform de eisen die gesteld zijn voor de stad”, vertelt Van Oorspronk die de afgelopen twee jaar in de hoogwerkercommissie zat. De nieuwe wagens zullen niet direct worden ingezet. De komende twee weken wordt er nog mee geoefend en worden ze uitgerust met diverse materialen die nodig zijn voor de brandbestrijding. Vanaf 1 juni zullen ze op de uitruk komen te staan en zullen de ladderwagens de stad verlaten.