JOVD kiest voor kernenergie

De Groningse afdeling van de JOVD vindt het maar niets dat het nieuwe provinciebestuur geen kerncentrale in de provincie wil. Volgens de jonge liberalen is kernenergie zowel duurzaam als veilig.

Volgens de JOVD laat de provincie met de keuze tegen kernenergie kansen liggen. Om in de huidige energiebehoefte te voorzien is kernenergie een goede tussenoplossing. De provincie moet volgens de partij dan ook de mogelijkheid voor een kerncentrale open houden.

De JOVD kan de keuze van het nieuwe college voor windenergie niet onderschrijven. Volgens jonge liberalen is windenergie onrendabel, horizonvervuilend en bovendien is er een probleem met de opslag. In feite gaat het om een indirecte subsidie voor “mensenrechtenschendende regimes in de olielanden”, aldus de JOVD.