Jong FC Groningen ten onder tegen Ajax

Jong FC Groningen heeft maandagavond op eigen veld met 0 – 1 verloren van Jong Ajax. Met het verlies is een einde gekomen aan de lange ongeslagen reeks van de ploeg van trainer Dick Lukkien

De eerste helft van de wedstrijd kenmerkte zich door het evenwicht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd wat als resultaat had dat er weinig kansen gecreëerd werden. In de tweede helft lag dat anders. Doordat Jong FC in de rust noodgedwongen Danny Post en Danny Menting moest wisselen, en de ploeg zich daarna moest herstructureren, kregen de Amsterdammers kansen. Toch wist de ploeg van trainer Lukkien zich te hervinden en werd Jong FC aanvallender.

Zo zag het thuispubliek dat onder andere Gonzalo garcia en Norair Mamedov grote kansen kregen, maar de bal zou er niet in gaan. Dat lukte de Koreaan Hyun Jun Suk namens de Amsterdammers wel. Uit een vrije trap, twee minuten voor tijd, wist hij de bal in de touwen te koppen.

Ondanks het verlies blijft Jong FC Groningen wel op de tweede plaats staan in de competitie met 34 punten uit twintig wedstrijden.