Atsma: ‘Geen waterschapsverkiezingen meer’

Dat we in de toekomst nog moeten stemmen voor de waterschappen lijkt vrij klein. Volgens staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu wil het kabinet dat er in de toekomst geen waterschapsverkiezingen meer gehouden worden. Dat meldt Omrop Fryslân.

Het plan is om in de toekomst het bestuur van de waterschappen te laten kiezen door de gemeenteraadsleden. Net zoals de Eerste Kamer-leden nu gekozen worden door de Statenleden in de provincie. De bedoeling is ook dat de waterschappen meer bevoegdheden zullen krijgen. Zo krijgen ze onder andere het beheer over de waterkeringen en de waterzuiveringen. Nu is de provincie daar nog verantwoordelijk voor.

Atsma laat aan de regionale omroep in Fryslân weten dat er overleg is geweest tussen de gemeenten en de waterschappen. Hoogstwaarschijnlijk zal er dit voorjaar een besluit genomen worden over de plannen.