Bulgaar Bojkov wint Schaakfestival

Het Schaakfestival Groningen is gewonnen door Dejan Bojkov uit Bulgarije. Na de laatste ronden kwamen zes spelers uit op 6,5 punt, waarna bleek dat Bojkov de meeste weerstandspunten had. Hij werd daardoor de officiële winnaar.

In de laatste ronde speelden de koplopers tegen elkaar. Zowel bij Bojkov tegen Bluvshtein als bij Nyzhnyk tegen Brandenburg werd er al vrij snel remise overeengekomen, zodat het wachten was op de achtervolgers. Stadjer Sipke Ernst en Robin van Kampen uit Baarn wisten hun partij te winnen en kwamen zo op gelijke hoogte.

De 16-jarige Van Kampen behaalde daarmee zijn tweede grootmeesterresultaat. Net als Hoogkerker Daan Brandenburg is hij nog één grootmeesterresultaat verwijderd van de titel. De 14-jariger Illya Nyzhnyk mag zich na dit toernooi wel al grootmeester noemen.

Deel dit artikel: