Rustige jaarwisseling in Groningen

De jaarwisseling in Groningen is vrij rustig verlopen. De brandweer kreeg weliswaar te maken met veel brandjes op straat, maar grote incidenten zijn uitgebleven. Wel werd de ME drie keer ingezet om onrust te voorkomen.

Aan de Jadestraat, de Barnsteenstraat en de Zuiderweg werden agenten met stenen, flessen en vuurwerk bekogeld toen ze mensen bij vreugdevuren in bedwang wilden houden. Met de aanwezigheid van de Mobiele Eenheid kon de rust worden teruggebracht. Er raakte niemand gewond. Twee personen werden aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling. Een persoon werd aangehouden voor het gooien van een bierflesje.

De brandweer moest in totaal 49 keer uitrukken. In de meeste gevallen ging het om vreugdevuren, maar er waren ook een aantal autobranden bij. Een melding van een brand bij basisschool De Swoaistee bleek vals alarm. De hulpverleningsdiensten konden vrijwel overal zonder problemen hun werk doen.

Bij de ziekenhuizen kwamen weer tientallen mensen binnen die door het vuurwerk gewond waren geraakt. Daarbij waren ook een mensen met letsel aan ogen en handen.