nieuws

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

sport

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De Groninger basketballers versloegen de Belgen, met als coach oud-Donarcoach Ivica Skelin, in een zinderende en sfeervolle wedstrijd met 96-89.

nieuws

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het is de vierde keer dat er een editie in de meivakantie wordt gehouden. Een gesprek met Bas Eimers van de…

nieuws

Gruno’s Postharmonie bereidt zich voor op 4 mei: “Het klinkt gek maar het is ons mooiste optreden”

Op 4 mei wordt de stille tocht van het Joods Monument aan de Hereweg naar het Martinikerkhof voorafgegaan door Gruno’s Postharmonie. De harmonie speelt die dag zogeheten dodenmarsen. In de aanloop naar Nationale Herdenkingsdag wordt…

nieuws

Jacht stuurloos op Reitdiep, brandweer haalt materialen uit schroef

De Groninger brandweer moest dinsdagavond in actie komen op het Reitdiep. Daar was een jacht stuurloos geraakt.

nieuws

Jong kind ernstig gewond bij aanrijding Noorderbinnensingel, twee personen aangehouden

Aan de Noorderbinnensingel is dinsdag in het begin van de avond een jong kindje ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk. Dat meldt de politie.

nieuws

Kinderen leven zich uit met sport en spel in Haren

De meivakantie is deze week begonnen en dus zijn kinderen vrij van school. Om het voor kinderen makkelijk te maken van het lekkere weer te genieten, organiseerde Sportcoach Haren dinsdag het Beweegfestijn.

nieuws

De sportbus van de kinderburgemeester was dinsdag in Lewenborg

De kinderburgemeester komt één van zijn verkiezingsbeloften na. Hij ging met de sportbus langs Lewenborg en Hoogkerk zodat kinderen die het minder breed hebben een dag gratis konden sporten. 

sport

PKC’83 versterkt zich met middenvelder Tyrell Strik

PKC’83 heeft zich voor komend seizoen versterkt met Tyrell Strik. De 20-jarige Strik komt over van NEC Delfzijl.

nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter op Aweg

Op de Aweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De fietser raakte daardoor gewond.

oogochtendshow

Dit is wat je meemaakt tijdens Stukafest Groningen

Een cultureel festival verdeeld over vijftien studentenkamers in de stad op donderdag 2 mei. Leonie Frantzen en Fabian Mulder van de organisatie waren te gast tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow.

nieuws

Meer treinen van en naar Stad op Bevrijdingsdag

Voor bezoekers van de Bevrijdingsfestivals zet Arriva komende zondag meer treinen in. Als het nodig is, worden de treinen tussen de Groningse en Friese hoofdstad ook langer dan normaal.

nieuws

Brandweer bevrijdt jongetje wat met hoofd vastzat in hek (update)

Aan de Timorstraat heeft de brandweer dinsdagmiddag een kind bevrijd uit een hekwerk. Het kind zat vast met zijn hoofd tussen de spijlen.

oogochtendshow

Het Heelal Deze Maand: de beste tijd om sterren te kijken

De sterrenhemel is voor veel mensen erg interessant en dat geldt zeker voor sterrenkundige Jeffrey Bout. Hij vertelt tijdens de OOG Ochtendshow over wat er te zien is aan de Groningse sterrenhemel en wat er…

sport

PKC’83 profiteert van straf die WKE’16 van KNVB kreeg: Twee punten in mindering

De KNVB heeft voetbalvereniging WKE’16 uit Emmen een straf van twee punten in mindering gegeven. Dit vanwege ongeregeldheden in Groningen tijdens de wedstrijd met Velocitas begin februari.

nieuws

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg hoort tien maanden cel eisen

Het Openbaar Ministerie wil dat een 34-jarige man uit Muntendam tien maanden celstraf krijgt. De Muntendammer reed in april 2022 met een auto over de benen van de eigenaar van een café aan de Meeuwerderweg.

F
U
R