Jong kind ernstig gewond bij aanrijding Noorderbinnensingel, twee personen aangehouden

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Aan de Noorderbinnensingel is dinsdag in het begin van de avond een jong kindje ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk. Dat meldt de politie.

De aanrijding vond plaats rond 18.00 uur op de kruising met de Grote Rozenstraat. “Het gaat om een ernstig ongeluk”, laat politiewoordvoerder Anne Kok weten. “Een automobilist heeft een jong kindje aangereden. Het slachtoffertje is daarbij ernstig gewond geraakt en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.” Ambulancepersoneel kreeg bij de stabilisatie van het slachtoffer hulp van het Mobiel Medisch Team dat met de traumahelikopter landde op de Ossenmarkt.

De automobilist reed aanvankelijk na het ongeluk door. “We hebben korte tijd later het voertuig op een andere locatie in de stad aangetroffen. We hebben twee personen aangehouden. Wij zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de toedracht.” Op locatie van het ongeluk vond sporenonderzoek plaats. Mensen die meer informatie hebben, of in bezit zijn van camerabeelden, kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl