Stadjers die pubers harddrugs gaf hoort 15 maanden cel eisen

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Justitie eist een celstraf van 15 maanden tegen een 43-jarige stadjer. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Hij zou in zijn woning een groepje pubers van harddrugs hebben voorzien.

Diverse jonge Groningse pubers, maximaal 14 jaar oud, zaten afgelopen november een weekend zwaar aan de harddrugs in een woning in de wijk Selwerd. De 43-jarige vader des huizes zou volgens justitie de drugs hebben geregeld.

De ongeruste ouders van een 13-jarige hadden hun zoon al dagen niet meer gezien en slaagden erin, bij de verdachte binnen te komen. Daar troffen ze de jongen aan; die bekende allerlei soorten drugs te hebben gebruikt die de verdachte hem gegeven had.

De verdachte is inmiddels op de vlucht geslagen, maar wordt later aangehouden. Via WhatsApp heeft hij zijn dochters opgedragen, compromitterende berichten en filmpjes te wissen. Volgens justitie staan diverse jongeren ‘stijf van de drugs’ op videofilmpjes. De verdachte zegt die periode zelf flink aan de drugs te zijn geweest en nauwelijks te hebben geweten wat onder zijn dak plaatavond.

De officier van justitie eist 15 maanden cel wegens mishandeling van de pubers, drugshandel en het onttrekken van kinderen aan het ouderlijk gezag. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit en rijden onder invloed. De advocaat vraagt vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.