Veel rookontwikkeling bij zeer grote brand in loods aan Moermanskweg (brand meester)

nieuws
Foto: 112 Groningen

In een loods op het Trade Center aan de Moermanskweg in Groningen ontstond woensdagavond een grote brand. Mensen in de omgeving werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten. Na ruim twee uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

De brand zorgde voor forse rookontwikkeling in het gebouw. De brandweer schaalde de brand snel op naar een ‘zeer grote brand’. Meerdere brandweereenheden, ook van andere kazernes in de provincie en daarbuiten, werden opgeroepen.

Een klein uur na de eerste melding van de brand gingen de eerste brandweerlieden voorzichtig het pand binnen om de brandhaard te ontdekken en die vervolgens aan te pakken. De vuurhaard werd snel gevonden en geblust, waarna het sein ‘brand meester’ werd gegeven.

Een woordvoerder van de brandweer vertelde dat de brand snel is opgeschaald, omdat het ging om een grote loods en er veel rook vrijkwam. De Veiligheidsregio Groningen liet snel weten dat de brand later meer rookontwikkeling zou veroorzaken, waarop werd opgeroepen ramen en deuren in de omgeving dicht te houden.

De brandweer laat weten dat het nablussen van de brand nog een tijdje gaat duren. Ook het nablussen kan voor overlast zorgen door de vrijkomende rook.