CDA: ‘van gaswinning naar gemeenschapszin’

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Laat inwoners van Groningen zelf bedenken en organiseren wat zij nodig hebben om het gemeenschapsgevoel te herstellen. Dat vindt de Statenfractie van het CDA.

Het college stelt voor om ruim een half miljoen euro te besteden aan een centraal markeringsmoment (op 5 oktober 2024) waarop ‘gevierd’ kan worden dat de gaskraan van het Groningerveld is gesloten,” zegt CDA-Statenlid Kristen Rutgers. “Een absurd bedrag voor een feestje dat geen feestje is. Gedupeerden zitten hier niet op te wachten.”

Rutgers vindt dat Groningers zelf moeten kunnen bedenken en organiseren wat zij nodig hebben om het gemeenschapsgevoel, dat al zo lang onder druk staat door de aardbevingsproblematiek, te herstellen en verstevigen. Ze wil de inwoners, jong en oud, stimuleren om zelf activiteiten te organiseren. De provincie moet hiervoor minimaal 540 duizend euro beschikbaar stellen.

“Bijvoorbeeld een spelletjesmiddag voor omwonenden van een basisschool, een buurtontbijt of een uitstapje van een sportvereniging met senioren uit het dorp,” aldus Rutgers. “Dat draagt wél bij aan het verhogen van het Groninger gemeenschapsgevoel dat het college van GS, net als het CDA, belangrijk vindt.”