Vierde editie 112GroningenDag succesvol verlopen: “We gaan nadenken over een vervolg”

De vierde editie van de 112GroningenDag die zaterdag gehouden werd in Martiniplaza is succesvol verlopen. Dat laat de organisatie achter de 112-dag weten.

In totaal heeft de 112-dag 8.000 bezoekers getrokken. Onder hen veel kinderen. De bezoekersaantallen liggen op een vergelijkbaar niveau met de editie die in 2022 werd gehouden. “We zijn zeer tevreden en kijken met veel plezier terug op een geslaagde dag”, laten Martin Nuver en Robert van der Veen van de organisatie weten. Nieuw bij deze editie was dat er kaarten in de online voorverkoop konden worden besteld. De 112GroningenDag werd zaterdagochtend geopend door burgemeester Koen Schuiling (VVD). Tot aan het einde van de middag kon het publiek een blik in de keuken werpen van de hulpdiensten. Zo waren er stands waar organisaties informatie gaven, konden voertuigen en uitrustingen bekeken worden en waren er demonstraties te zien.

In totaal presenteerden 58 verschillende organisaties zich. Onder hen de brandweer en de Reddingsbrigade. Maar ook organisaties als Dienst Justitiële Inrichtingen, Rijkswaterstaat en SAR Nederland waren aanwezig. De eerste editie van de 112GroningenDag werd gehouden in 2016, toen de nieuwswebsite 12,5 jaar bestond. Daarna volgden er edities in 2018 en 2022. Wellicht komt er in 2026 een vijfde editie: “Het proeft naar meer. We willen over achttien maanden gaan kijken of een nieuwe editie over twee jaar haalbaar is. Wat we gezien hebben is dat deelnemers en publiek erg enthousiast zijn. Daarmee zijn er genoeg ingrediënten aanwezig om na te denken over een vervolg.

.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl