Verkeerslichten bij oversteek Brailleweg staan aan

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Aanpak Ring-Zuid heeft dinsdagochtend de verkeerslichten bij de oversteek van de Brailleweg aangezet. Daardoor kunnen fietsers en voetgangers vanaf de Rivierenbuurt nu veilig oversteken richting het Noord-Willemskanaal en andersom.

De verkeerslichten staan er al een tijdje, maar bleven tot nu toe ongebruikt. Op de oversteek werden tot nu toe verkeersregelaars ingezet. Tot nu toe gebruikte het autoverkeer in beide richtingen slechts één rijstrook op de Brailleweg, waardoor het nog niet nodig was om de verkeerslichten aan te sluiten.

De oversteek is nodig, omdat de Brailleweg een andere inrichting heeft gekregen. De weg staat niet meer verhoogd, maar ligt nu op het maaiveld. Ook is de oude fietstunnel, de Amaliatunnel, op deze plek weggehaald.