Timmerdorp krijgt deze zomer een vervolg bij TuinInDeStad: “We gaan er een feestje van maken”

nieuws
Foto: Frans Kerver / ingezonden

Bij TuinInDeStad aan de Tarralaan verrijst in de maand augustus opnieuw een nieuwe woonwijk. Op het terrein zal de elfde editie van Timmerdorp Groningen worden gehouden.

De eerste negen edities van het timmerfestijn werden gehouden op het terrein van de Suikerunie. Vorig jaar gaven de oprichters het evenement uit handen aan TuinInDeStad. “En dit jaar gaan we het opnieuw organiseren. Het succes van vorig jaar vraagt ook om een herhaling”, vertelt Kerver. “Wel gaan we in vergelijking met vorig jaar een aantal dingen anders doen. We gaan terug van vier keer vier naar vier keer drie. Daarmee bedoel ik dat we vier weken organiseren met drie timmerdagen. Daarmee maken we het wat behapbaarder voor de organisatie maar ook voor de kinderen. Vier dagen timmeren was misschien wel iets teveel van het goede. Daarnaast sluiten we het evenement af met een groot eindfeest op 31 augustus.”

“In twee dagen kun je al veel bouwen”
Op de vraag of er nu niet sneller gebouwd moet worden omdat er minder dagen zijn zegt Kerver: “Eigenlijk sluit het mooi aan bij de actualiteit. De minister wil ook dat er gebouwd wordt. Hoe sneller hoe beter. Wij nemen dat stramien over, haha. Maar nee. We zagen vorig jaar dat de meeste bouwwerkzaamheden in twee dagen afgerond kunnen worden. Dan blijft er een dag over om te kunnen spelen. Dus we denken dat dit genoeg moet zijn.”

Moestuin
Bij de editie van dit jaar zal er een hoofdrol zijn voor de moestuin. “Vorig jaar vonden kinderen het heel leuk om te helpen bij het maken van de lunches en de hapjes. Voor deze editie hebben we vijf kruiwagens getimmerd waar plantjes in verbouwd kunnen worden. Dat vormt het centrale middelpunt met daaromheen de hutten.” Net als vorig jaar zijn er ook kinderen uit azc’s en Oekraïense opvanglocaties welkom. “Groningen is een gemengde stad. Wij willen dat ook zijn.”

Vanaf komende week kunnen vrijwilligers en deelnemers zich aanmelden op deze website. “Op de pagina kunnen mensen zich al aanmelden voor de nieuwsbrief zodat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.”

Verslaggever Kimberley Blaak maakte vorig jaar een reportage over het Timmerdorp: