Petitie voor behoud Kardinge ruim 15.000 keer ondertekend

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Onder de petitie voor het behoud van ijsbaan Kardinge zijn ruim 15.000 handtekeningen gezet. Volgende week woensdag wordt de petitie aangeboden aan de gemeenteraad door topschaatsster Joy Beune, schaatstalent Meike Veen en jeugdleden van schaatsverenigingen in Kardinge.

De werkgroep Behoud IJsbaan Kardinge startte de petitie halverwege mei om Kardinge te behouden voor de ondergang. De petitionarissen vinden dat de ijsbaan te belangrijk is voor de noordelijke ijssport en de lokale economie.

Daar zijn 15.282 ondertekenaars het dus mee eens. Naast de lokale en regionale steun werd de petitie ook massaal door landelijke topschaatsers getekend. “Dat geeft aan hoe het behouden van de kunstijsbaan van Kardinge leeft onder de bevolking en de schaatsliefhebbers in het bijzonder”, schrijft Piet Manning namens de werkgroep Behoud IJsbaan Kardinge. “De gemeenteraad van Groningen kan de petitie en alle signalen die door de diverse verenigingen worden afgegeven niet negeren bij de uiteindelijke besluitvorming over Kardinge.”

De petitie wordt woensdagavond om 20.30 uur aangeboden voor het Stadhuis. Voorafgaand aan het aanbieden van de petitie worden er door de ijsverenigingen diverse ondersteunende acties gehouden. Vanaf 19.30 uur worden er door honderden leden van de verenigingen op de Grote Markt schaatsoefeningen gedemonstreerd, waarbij het iedereen vrij staat om deel te nemen. Dat gebeurt onder leiding van diverse ervaren schaatstrainers en met steun van leden van het schaatsteam IKO.

Om 19.00 vertrekt een grote groep skeeleraars vanaf het parkeerterrein van de IKEA om zich na een skeelertocht door de stad ook aan te sluiten bij de demonstraties op de Grote Markt. Supporters van ijshockeyclub GIJS zullen zich bij de tocht aansluiten, diverse teams van GIJS doen mee aan de activiteiten op de Grote Markt en ook leden van de kunstrijvereniging Groningen geven acte de présence. Diverse schaatsmarathonteams hebben zich inmiddels gemeld en zullen zich in het kader van een fiets- en skeelertraining bij de acties aansluiten.