OV-Consumentenplatform Groningen: overkapping van bushaltes moet beter

Het OV-Consumentenplatform Groningen verzoekt de gemeente om bushaltes van een goede overkapping en zijwanden te voorzien, zodat busreizigers een droge plek hebben om te wachten.

Zo noemt het consumentenplatform de bushalte bij de Stadsschouwburg niet ov-vriendelijk, omdat slechts een stukje van de wachtbankjes overkapt is. Daarnaast vindt het platform dat het dak te kort en te schuin is. Ook zouden bushaltes te ‘open’ zijn door het gebrek aan zijwanden.

Het platform ziet dat busreizigers tijdens regen alsnog met een paraplu onder een afdak op een bus staan te wachten. Daarom stuurt de belangenvereniging het verzoek aan stadsbestuur om kritischer te kijken naar de functie van bushaltes in plaats van het ontwerp.

Het OV-consumentenplatform geeft de gemeente adviezen rondom de Wet Personenvervoer voor het openbaar vervoer in de provincies Groningen en Drenthe.