Noodpompen tussen Damsterdiep en Eemskanaal bij Garmerwolde blijven langer staan

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Waterschap Noorderzijlvest laat de noodpompen, die in Garmerwolde overtollig water van het Damsterdiep naar het Eemskanaal verplaatsen, langer staan. De fietsroute langs het Eemskanaal blijft daarom voorlopig dicht.

Dat maakte Noorderzijlvest vrijdagmiddag bekend. Omdat het nog steeds nat is en er meer neerslag wordt verwacht, blijft het waterschap water afvoeren. Bij De Drie Delfzijlen is één pomp buiten werking, waardoor er bij nieuwe wateroverlast niet voldoende water kan worden afgevoerd.

Noorderzijlvest plaatste daarom twee noodpompen bij de Bronssluis en de Slimsluis in Garmerwolde. Deze twee pompen staan niet aan, maar blijven wel langer staan. Zo kunnen ze, wanneer er weer veel neerslag valt, snel weer worden aangezet.