D66 en GroenLinks willen toch ‘De Heldin’ in plaats van ‘De Nieuwe Held’ voor nieuwe stadswijk

nieuws
Afbeelding via Gemeente Groningen

Pas over drie jaar wordt er gebouwd, maar vorige week maakte het gemeentebestuur al bekend hoe de nieuwe woonwijk tussen De Held en Gravenburg gaat heten: De Nieuwe Held. De straatnaamcommissie vindt de naam passend, maar D66 en GroenLinks zijn er niet blij mee.

De twee fracties vinden het vreemd dat de gemeenteraad een week terug via de media de naam voor de nieuwe woonwijk moest vernemen. De gemeenteraad deed ruim drie jaar terug zelf een suggestie voor de naam, namelijk De Heldin. Die naam wordt nu terzijde gelegd, omdat deze naam geen relatie heeft met het gebied. Daarom is er gekozen voor vrouwennamen voor de straten en De Nieuwe Held als wijknaam. Deze naam verwijst naar de polders waarin de wijk gebouwd wordt en de gelijknamige molens die daar stonden.

Maar de naam De Heldin, als naam voor een wijk die met name straten krijgt die vernoemd zijn naar vrouwelijke helden, maakt volgens de indienende fracties veel beter duidelijk dat het hier gaat om een wijk met vrouwelijke helden. Daarom vragen de fracties het college om de wijk alsnog De Heldin te noemen.

D66 en GroenLinks leggen de kwestie woensdagmiddag voor aan het gemeentebestuur.