Climate Classic: ruim 2.000 wielrenners fietsen van Breda naar Stad

nieuws
Het team van waterschap Noorderzijlvest komt over de finish. Foto: ingezonden

Meer dan tweeduizend wielrenners fietsen op 21 juni de lustrumeditie van de Climate Classic. Dat is een 375 kilometer lange fietstocht van Breda naar Waterschap Noorderzijlvest in de stad.

Met de fietstocht wordt aandacht gevraagd voor de gevolgen en het voorkomen van klimaatverandering. De route volgt grotendels de NAP-nulmeterlijn. Dat is de gevreesde kustlijn die in ons land ontstaat als de zeespiegel teveel doorstijgt.

Veel medewerkers van waterschappen fietsen op vrijdag 21 juni mee, om de klimaatboodschap kracht bij te zetten. Er is ook een nieuw element: de deelnemers halen dit jaar geld op voor het beschermen en herstellen van wetlands. Dat zijn waterrijke natuurgebieden die enorme hoeveelheden CO2 kunnen opslaan.

De wielrenners worden rond 18.00 uur verwelkomd door dijkgraaf Roeland van der Schaaf van Noorderzijlvest en door gedeputeerde Johan Hamster. Zij delen medailles uit aan de deelnemers. Ook wordt een symbolische cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd.