“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, aan het einde van de week 24 graden”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De komende dagen zijn er wolkenvelden, maar laat de zon zich ook zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het aan het einde van de week 23 of 24 graden worden.

“Woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af”, vertelt Kamphuis. “Er is kans op een verspreide bui en het wordt 20 of 21 graden. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4. In de nacht van woensdag op donderdag is het helder en rustig weer bij 11 graden als laagste temperatuur.

Donderdag zijn er eerst wolkenvelden, gevolgd door regelmatig zon. Op een enkel buitje na blijft het droog en wordt het 20 tot 22 graden.”

“Vrijdag wordt het met 23 of 24 graden warmer. Er zijn flinke perioden met zon en er ontstaan stapelwolken. In de middag is er een kleine kans op een bui. Ook in de avond en in de nacht naar zaterdag is er kans op buien. Tijdens het weekend wordt het 20 of 21 graden. Beide dagen is er af en toe zon en kans op een bui. Daarbij is het vrij rustig weer. Begin volgende week zijn de veranderingen niet zo groot. Het blijft licht onstabiel bij een graad of 20.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.