Vlag gehesen op hoogste punt van 285 nieuwe woningen in De Wijert

nieuws
Foto via De Huismeester

Aan de Spieghelstraat is bereikten De Huismeesters en bouwbedrijf Trebbe donderdagmiddag officieel het hoogste punt van 271 nieuwe appartementen en 14 nieuwe eengezinswoningen in De Wijert.

Het feestelijke moment werd samen met bouwplaatsmedewerkers, buurtbewoners en toekomstige bewoners gevierd. Volgens de traditie werd het hoogste punt gemarkeerd met een vlag, in top gehesen door twee buurtbewoners en een bouwplaatsmedewerker van Trebbe.

De Huismeesters bouwt in De Wijert in totaal 285 nieuwe woningen aan de Spieghelstraat, Camphuysenstraat en Reviusstraat, op de plaats van 222 woningen en 77 garageboxen. Het gaat om 14 eengezinswoningen en 271 appartementen. Dankzij de nieuwbouw krijgt De Wijert er 63 sociale huurwoningen bij. Daarnaast worden de straten opnieuw ingericht door de gemeente en krijgen de binnentuinen de functie van ontmoetingsplek.

De oplevering van de huizen staat gepland voor eind dit jaar. Nog net voor de zomervakantie start de volgende fase van de wijkvernieuwing. Begin 2027 ronden De Huismeesters en Trebbe de volledige wijkvernieuwing af.