SAC: ‘Jongeren vinden aanleg Lelylijn belangrijk’

Jongeren vinden het belangrijk dat de Lelylijn tussen de Randstad en Groningen wordt aangelegd. Dat blijkt uit onderzoek van de Studenten Advies Commissie Groningen.

Door de Lelylijn wordt het noorden beter bereikbaar, wordt het minder druk in de trein en worden knelpunten op het spoor opgelost, aldus veel jongeren. De SAC Groningen peilde voor het onderzoek de meningen en belangen van jongeren tot 25 jaar, in opdracht van de projectorganisatie Lelylijn. De jongeren zien over het algemeen meer voordelen in de Lelylijn dan ouderen. Ze maken zich ook minder zorgen over verstoring van het landschap.

Naar aanleiding van het onderzoek adviseert de SAC om bijeenkomsten te organiseren, waarbij jongeren actief kunnen meepraten en hun ideeën kunnen delen. Dat kan helpen om meer inzichten te krijgen in de specifieke behoeften en voorkeuren van jongeren.

Aanstaande maandag volgt in het Forum een jongerendebat, onder meer op basis van deze onderzoeksresultaten. Jongeren kunnen daar hun mening geven via vragenrondes. Ook is er een paneldiscussie met onder meer Commissaris van de Koning René Paas en Jorien Bakker, bestuurlijk ambassadeur van de Noord-Nederlandse natuur). Aanmelden is nog mogelijk, via de Projectgroep Lelylijn.