Rutte woensdag op bezoek in Groningen

nieuws
Mark Rutte, minister-president, minister van Algemene Zaken. Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Mark Rutte brengt komende woensdag een werkbezoek aan de provincie Groningen. De demissionair premier komt in Stad op bezoek bij het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus.

Het bezoek van de vertrekkende minister-president staat in het teken van de economische agenda, als onderdeel van Nij Begun. Rutte gaat eerst naar Loppersum om te praten met MKB’ers over hun ideeën voor de toekomst. Daarna gaat de premier naar Appingedam. Hij gaat langs bij de Campus Eemsdelta om te praten met studenten, docenten en bestuurders.

De premier sluit zijn bezoek af in Stad: Rutte gaat naar het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus. Daar wordt Rutte bijgepraat over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en overheden.

Gedurende het bezoek babbelt Rutte ook met regionale bestuurders en Nij Begun-kwartiermakers Jakob Klompien (economie) en Henk Nijboer (sociaal).