Rijksuniversiteit Groningen viert haar 410e verjaardag

Afgelopen dinsdag werd de lustrumweek van de RUG ingeluid met een toespraak van Jacquelien Scherpen, de rector van de RUG. Ook werd een taartenbakwedstrijd gehouden voor studenten en werknemers van de universiteit.

Het Academieplein was versierd met kraampjes waar de zelfgemaakte taarten tentoongesteld werden. Nadat de jury had geproefd waren de bezoekers aan de beurt. En dat trok veel bekijks. Zo’n vijftien deelnemers deelden stukjes van hun taart uit. Die taarten varieerden enorm, van een cheesecake tot een hartige taart. Toen alle taart zo goed als op was werd de top vier bekendgemaakt. De beste taartenbakker ontving een roze KitchenAid.

De rest van de week worden er nog meer activiteiten gehouden om het lustrum te vieren. Zo is er een festival ter verwondering in de Stadsschouwburg, een culturele lunch en een feest in de oude Suikerfabriek. Ook wordt er zaterdag een open dag gehouden. De RUG is dan niet alleen geopend voor studenten en werknemers, maar ook Stadjers kunnen dan een kijkje komen nemen.