Pumptrack by Sportpark West End laat langer op zich wachten

nieuws
Foto: Andreas Schwarzkopf via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

Het duurt langer voordat de jeugd in Vinkhuizen de eerste rondjes kan maken op de pumptrack bij Sportpark West End. De bouw zou eind deze maand beginnen, maar dat gaat niet lukken.

Volgens wijkwebsite Vinkhuizen.nl is de bouw einige tijd uitgesteld. Het terrein waar de fietsspeelplaats, bestaande uit een circuit met bulten en bochten, zou moeten komen is te nat. Dat komt omdat het gemaal in de sloot bij de Zilverlaan kapot was.

Die is inmiddels gerepareerd, maar heeft nog wat tijd nodig om de ondergrond voor de baan droog te pompen. Pas als dat zover is, kan de bouw van de pumptrack beginnen. Volgens de wijkwebsite is de planning nu dat de pumptrack voor de zomervakantie wordt opgeleverd.

De bouw van de pumptrack komt voort uit een burgerinitiatief uit de wijk, al opgezet in 2021. In eerste instantie keek men naar het Diamantpark in Vinkhuizen voor de baan, maar uiteindelijk koos de gemeente voor Sportpark West End als locatie voor de baan.