Oliemuldersbrug deze week helemaal dicht, brug is vanaf zaterdag alleen voor fietsers

nieuws
Foto via Google Maps Streetview

De Oliemuldersbrug, tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, is deze week afgesloten voor alle verkeer. Vanaf zaterdag mogen alleen voetgangers, scooters, brommers en fietsers de brug gebruiken.

De gemeente wil de verkeerssituatie bij de Oliemuldersbrug veiliger maken, nadat omwonenden en weggebruikers hun zorgen uitten over de verkeersveiligheid. Op die plek ligt naast de straat ook een busbaan. De busbaan wordt dusdanig aangepast dat er maar van één kant een bus langs kan.

Tot en met vrijdag vinden er werkzaamheden plaats om dat voor elkaar te krijgen. Vanaf zaterdag mogen alleen voetgangers, scooters, brommers en fietsers over de brug. Auto’s en motoren moeten dan over de Zaagmuldersbrug.