Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

nieuws
De 'Anno Smith'-picknicktafel - Foto: Wendy Bruins

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van een eerbetoon aan de Groningse kunstenaar Anno Smith. Nu is de tafel klaar en vrijdagmiddag deze onthuld naast Het Floreshuis in de Indische Buurt.

Het afgelopen jaar was het in Groningen het ‘jaar’ van Anno Smith, waarin op verschillende manier werd stilgestaan bij het werk van de in 1990 overleden kunstenaar uit de Stad. Smith sierde in de wederopbouwjaren na de oorlog veel nieuwe gebouwen in Groningen met zijn mozaïeken.

Bas en Annet van MooieWijken kwamen samen op het idee om een hommage te brengen aan de kunstenaar, op aandringen van WIJ Groningen om iets te organiseren. Samen met buurtbewoners werkten ze aan de betonnen picknicktafel, die versierd is met mozaïeken in de stijl van Anno Smith. Het voltooide mozaïek krijgt een opvallende plek in de wijk. Waar precies, dat is nog niet bekend.

De tafel dient nu als een nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners om te ontspannen, te kletsen en te genieten van de buitenlucht. In de loop van volgend jaar krijgt het een definitieve plek aan de Javalaan.