Hockeydames GHBS uitgeschakeld in halve finale Silver Cup

sport
Foto Andor Heij. GHBS hockey

Het eerste damesteam van hockeyvereniging GHBS uit Groningen is vrijdagavond uitgeschakeld in de halve finale van de Silver Cup. Thuis verloor het met 2-3 van MHC DES.

Solane de Boer zette de Groningers na 21 minuten op een 1-0 voorsprong. Door een benutte strafcorner van Florine van Huijkelom en twee doelpunten van Eline Beukman werd het 1-3. Marit Klungel bracht de score in de slotfase door een strafcorner nog terug tot 2-3. De gelijkmaker viel niet meer.

In de Silver Cup strijden teams uit de eerste, tot en met vierde klasse tegen elkaar. In de Gold Cup zijn dat de teams uit de hoofdklasse, promotieklasse en overgangsklasse.

Eersteklasser GHBS had door het bereiken van de halve finale al een plek in de Gold Cup van volgend seizoen bemachtigd. De vier beste ploegen uit de Silver Cup nemen namelijk ook deel aan de Gold Cup.