Hans Nijland loopt voorzitterschap KNVB mis: “Natuurlijk teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd”

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

Teleurstelling voor oud-directeur van FC Groningen Hans Nijland, die twintig stemmen kreeg tijdens de stemming voor een nieuwe KNVB-voorzitter. Frank Paauw is met 31 van de zestig stemmen de opvolger geworden van oud-voorzitter Just Spee.

Dit werd maandagavond in Zeist beslist in een stemronde tijdens de bondsvergadering. Zestig afgevaardigden, waarvan 30 van amateurclubs en 30 van profvoetbalclubs, brachten hun stem uit. Jeanet van der Laan kreeg zeven stemmen. Twee stemmen waren ongeldig.

Hans Nijland reageert op X: “Natuurlijk teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd. Trots op 20 stemmen vd 58. Dank daarvoor. Ook de Supporters, enorm bedankt, ben jullie zeer erkentelijk.”

Nijland hoopte veel kans te maken, nadat supporters en clubs zich de afgelopen tijd tegen Frank Paauw keerden. De Amsterdamse politiechef liet weten dat hij supporters van uitspelende clubs zou weren als zij zich vaak zouden misdragen. Supporters en clubs spoorden daarom Nijland aan zich kandidaat te stellen.

Paauw neemt de functie van Just Spee direct over en vertrekt als hoofdcommissaris bij de politie van Amsterdam. Spee moest vanwege gezondheidsredenen stoppen met het voorzitterschap.