FC Groningen oefent onder meer tegen FC Dender, Rot Weiss Erfurt en Heracles Almelo

sport
Foto Andor Heij. Eerste training FC Groningen

FC Groningen start op zaterdag 29 juni op sportpark Corpus den Hoorn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Dan is de eerste training van de ploeg van trainer Dick Lukkien, waar ook de selectie gepresenteerd wordt. Het publiek kan deze training gratis bezoeken.

Op woensdag 3 juli wordt de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen GOMOS in Norg om 19.30 uur. De zaterdag er na wordt om 14.00 uur in Blijham gespeeld tegen ASVB.

FC Dender

FC Groningen gaat dit jaar op trainingskamp in het Overijsselse Delden. Daar wordt achter gesloten deuren gespeeld tegen FC Dender. De Belgische club promoveerde dit seizoen naar de Belgische eerste klasse. FC Dender werd net als FC Groningen tweede op het tweede niveau.

Rot Weiss Erfurt

De afsluiting van het trainingskamp is in Leek. Op het complex van VEV’67 speelt FC Groningen om 15.00 uur tegen het Duitse Rot Weiss Erfurt, dat op het vierde niveau speelt.

Op zaterdag 3 augustus staat de laatste oefenwedstrijd gepland in de Euroborg. Heracles Almelo is de beoogde tegenstander.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie worden nog meer oefenwedstrijden gespeeld. De namen van de tegenstanders en de data worden later bekend gemaakt.