EU-verkiezingsfestival voor Noorderpoort-studenten

nieuws

Noorderpoort organiseert in aanloop naar de Europese verkiezingen op 30 mei een EU-verkiezingsfestival. Doel ervan is om studenten te informeren over de verkiezingen en hen te motiveren om te gaan stemmen.

Het festival vindt plaats op de Noorderpoort-locatie aan de Hora Siccamasingel en komt tot stand in samenwerking met Pro-Demos en de Nationale Jeugdraad. Er zijn twee onderdelen: een workshop en een festivalterrein.

“Voor veel studenten voelen de Europese verkiezingen misschien als ‘ver van hun bed'”, zegt docent Burgerschap Golda Kooij. “Toch worden in Europa beslissingen genomen die ook van invloed zijn op hun dagelijks leven. Sommige studenten mogen bovendien voor het eerst stemmen. Met dit festival hopen we de komende Europese verkiezingen voor hen wat dichterbij te brengen.”

Tijdens de workshop ‘Sterrenstof’ doen studenten in klaslokalen een quiz, waarbij ze in groepjes de meeste sterren moeten verzamelen. Er zijn (kandidaat-)Europarlementariërs aanwezig om de studenten te helpen en meer te vertellen over hun werk. Op het festivalterrein kunnen studenten activiteiten doen zoals de ‘Eur-own-vision’ silent disco, EK-tafelvoetbal en foto’s maken in de photobooth.