Deze jongen trapt een fietser hard in zijn rug op het Jaagpad, slachtoffer valt en loopt meerdere beenbreuken op

nieuws
Via Politie.nl

De politie heeft dinsdagochtend beelden naar buiten gebracht van een zware mishandeling, die op vrijdag 12 april plaatsvond aan het Jaagpad, bij de supermarkt van Jumbo aan de Wilhelminakade.

Op de bewuste vrijdag rond 14:30 uur wordt een 60-jarige man op de fiets ingehaald door een andere fietser voor een supermarkt aan de Wilhelminakade in Groningen. De voorbijgaande fietser trapt de man hard in zijn rug en dit zorgt ervoor dat het slachtoffer hard ten val komt. De man houdt meerdere beenbreuken over aan de mishandeling en hij heeft een lang revalidatietraject in het vooruitzicht.

De verdachte fietst na de trap door in de richting van Paddepoel. De politie is naar hem op zoek. Het gaat om een jongen van ongeveer 15 jaar oud. Hij heeft donkerblond haar en droeg een trainingsbroek en een grijze jas. Hij reed op een grijze Swapfiets.

Wie de verdachte herkent of de mishandeling heeft zien gebeuren, kan contact opnemen met de politie. Dat kan door te bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem getuigen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Daarnaast is er een online tipformulier.