Buitjes en opklaringen wisselen wolkenvelden af, vrijdag weer kans op regen- of onweersbuien

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het weer van de komende dagen wordt een mix van verschillende weerbeelden. Soms is er flink wat zon, op andere momenten voeren wolken de boventoon. Ook valt er soms een bui. Met name vrijdagmiddag kunnen die wat langer en heviger zijn, met kans op onweer.

Volgens weerman Johan Kamphuis wordt donderdag een typisch voorbeeld voor het weerbeeld tot en met het weekend: Er trekken wolkenvelden over en hier en daar valt een bui of buitje. Soms klaart het even op, vooral later op de dag. Het wordt 19 graden bij een zwakke of matige zuidwestenwind.

In de nacht naar vrijdag koelt het af naar 9 graden en is het droog. Vrijdag overdag is er eerst flink wat zon, maar in de middag neemt de bewolking weer toe en daarmee ook de kans op een aantal regen- of onweersbuien. Het is zwoel bij 22 of 23 graden en de wind uit het noordoosten is zwak of matig.

Ook in de nacht naar zaterdag blijft het waarschijnlijk aanhoudend buiig. Zaterdag overdag is er af en toe zon, valt er een bui en wordt het 18 tot 20 graden bij rustige condities. Ook zondag is er kans op een bui, maar is het veelal droog bij 21 of 22 graden. Begin volgende week houdt het licht onstabiele weer aan. Nu en dan valt er een bui, af en toe schijnt de zon en het wordt 18 tot 20 graden.