Beach Volleybal Club Groningen zoekt funding voor grote blaashal

nieuws

Beach Volley Club Groningen houdt acties voor een eigen winterbeach faciliteit. Een grote blaashal zou het voor de club mogelijk maken op daar het hele jaar te sporten.

BVCG wil de indoorlocatie een plek geven op het zand van het sportpark Coendersborg. De blaashal moet ruimte bieden aan vijf beachvolleybalvelden. Zo’n grote hal is uniek voor Noord-Nederland. Wel moet BVCG nog 100.000 euro bij elkaar zien te vinden. Daarom organiseert de club een eindsprint om via sponsoring, obligaties, schenkingen en een loterij de laatste funding voor elkaar te krijgen.

“Driekwart van de investering voor deze blaashal hebben we al zelf gerealiseerd door het verkopen van lidmaatschappen en het verkrijgen van landelijke subsidies,” zegt voorzitter Karlijn Toebast. “Het zou geweldig zijn als het ons lukt dit laatste deel van de financiering ook rond te krijgen zodat de blaashal eind 2024 in gebruik genomen kan worden.”

Toebast vertelt verder: “Als upcoming sport is beachvolleybal erg populair. Dat zien we bij onze eigen club, waar we ook dit jaar weer een ledenstop hebben bij 400 leden. Uitbreiden op deze locatie is lastig, maar we kunnen er wel voor zorgen dat leden en (beach)sporters het hele jaar rond gebruik kunnen maken van Coendersbeach.”

BVCG heeft op Sportpark Coendersborg acht permanente en professionele beachvolleybalvelden. Naast beachvolleyballers, zijn ook footvolleyers en beachtennissers er welkom.