Veel extra bussen tijdens Koningsnacht en -dag in en rond Stad

nieuws
Q-link 3 bij halte UMCG Noord, Groningen. Foto: OV-bureau Groningen-Drenthe

Tijdens Koningsnacht en -dag rijden er in en rond Stad veel extra bussen. Dat laat vervoersbedrijf Qbuzz weten.

In Groningen vinden verschillende Koningsdagevenementen plaats, waaronder Helden van Oranje en Kingsland. Om iedereen veilig op zijn of haar bestemming te krijgen rijden er tijdens Koningsnacht veel extra bussen, waaronder ook speciale nachtbussen richting Surhuisterveen, Middelstum, Ten Boer, Loppersum en Appingedam. De vertrektijden en frequentie van de bussen verschillen. Een overzicht is te vinden in de reisplanner van Qbuzz. Daarnaast worden op een aantal reguliere lijnen extra late ritten toegevoegd en zal een aantal buslijnen extra vaak langs het Stadspark rijden.

Koningsdag
Ook op Koningsdag rijden er extra bussen, met name in de avond. Deze bussen worden onder andere ingezet op de nachtlijnen 406, 409, 417 en 418. Daarnaast rijdt er een speciale nachtlijn, lijn 478, naar Siddeburen en Appingedam. Uitbreiding is er ook op Q-link-lijn 3, waarbij een aantal ritten doorrijdt naar Oosterwolde, en wordt er vaker gereden op de lijnen 4, 6, 65, 133, 178, 300, 304, 309 en 312.

Extra bussen naar Emmen
De Koninklijke familie viert Koningsdag volgende week in Emmen. Ook daar anticipeert Qbuzz op. Zo gaan er op Koningsdag elke tien minuten bussen rijden tussen het Hoofdstation en Emmen. In de avond rijdt er elk kwartier een bus. De NS zet extra capaciteit in op het baanvak tussen Zwolle en Groningen. Vervoersbedrijf Arriva rijdt een normale zaterdagdienstregeling, maar gaat wel extra lange treinen inzetten. In de nacht van zaterdag op zondag worden twee extra stoptreinen ingezet richting Leeuwarden om bezoekers thuis te krijgen.