Siersteenlaan afgezet na vondst verdacht voorwerp (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft woensdagochtend even voor elven de Siersteenlaan afgezet in verband met de vondst van een verdacht voorwerp, wat lijkt op een geïmproviseerd explosief.

Het voorwerp bevindt zich bij de Vinkhuizen Bar. De straat werd afgezet met blauwwitte linten. De politie was massaal aanwezig en deed onderzoek. Het pakketje werd afgelopen nacht bij het pand neergezet. Het gaat om een cilindervormig voorwerp.

Het verdachte voorwerp werd door de EOD meegenomen en wordt, uit voorzorg, vernietigd op een veilige plek. De weg is inmiddels weer vrijgegeven. Uit onderzoek moet ook nog blijken of er sprake was van een daadwerkelijk explosief.

Verschillende media hebben inmiddels camerabeelden gedeeld van een verdachte, die het pakket rond 04.00 uur voor de Vinkhuizen Bar plaatste en probeerde te ontsteken. Na overleg met betrokkenen heeft OOG besloten om deze beelden niet te delen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl