Politie zoekt getuigen van overval op restaurant bij Hoogkerk: “Verdachten hadden zich bedekt met duct tape”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een overval die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond op een McDonalds-restaurant tussen Hoogkerk en Eelderwolde.

Bij de politie kwam rond 01.00 uur een melding binnen van een gewapende beroving bij het restaurant aan de Oriëntatielaan. “Toen we arriveerden bleek al snel dat er zeer vermoedelijk sprake was van een poging overval op de horecagelegenheid”, meldt een politiewoordvoerder. “Twee mannen zouden een jongen bedreigd hebben met een mes en vervolgens zijn fiets hebben gestolen. Maar toen we met betrokkenen in gesprek gingen bleek er zeer vermoedelijk ook sprake te zijn van een poging overval op de horecagelegenheid.”

“Samen op een fiets vertrokken”
Volgens de politie zou één van de twee mannen via een raam naar binnen zijn gegaan en een geldbedrag hebben geëist: “Dankzij alert optreden van het personeel is het niet gelukt om iets buit te maken en zijn de verdachten vertrokken. Tijdens hun vlucht hebben ze, buiten bij de horecagelegenheid, een persoon beroofd van zijn fiets. Het gaat om een zwarte, elektrische damesfiets van het merk Pegasus. Vervolgens zijn de twee verdachten er samen op deze fiets vandoor gegaan.”

“Verdachten hadden zichzelf grotendeels bedekt met duct tape”
De twee personen waren in het zwart gekleed. Eén van hen droeg een helm. “Opvallend is dat de verdachten zichzelf grotendeels hadden bedekt met duct tape.” De politie is een onderzoek gestart. Zo is er met betrokkenen gesproken en zijn er camerabeelden bekeken. “Mocht je iets gezien hebben, of informatie hebben, en we hebben nog niet met je gesproken, dan komen we graag met jou in contact. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Daarnaast is het mogelijk om informatie online te delen via het tipformulier op deze pagina.”