Over anderhalve maand wordt de vernieuwde Grote Markt gevierd met een festival

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De werkzaamheden op de Grote Markt zijn bijna voltooid. Dat betekent volgens de gemeente dat het over een paar weken tijd is voor een feestje. Op zaterdag 1 juni vindt het ‘Jouw Grote Markt’-festival plaats op het bekendste plein van Stad.

De hele dag is er van alles te doen voor jong en oud: muziek en dans, theatervoorstellingen, een kidsarea bij het waterelement, audiotours over de geschiedenis van de Grote Markt en theatervoorstellingen.

In de Martinikerk treden koren op, studentenverenging Vindicat en het Grand Theatre hebben een open huis met rondleidingen en in het Stadhuis zijn de archeologische vondsten uit de Grote Markt te bewonderen. ’s Avonds maken optredens van verschillende artiesten het festival af.

Meer informatie over het gratis festival is hier te vinden.