Opbouw expositie Kartonfabriek De Halm in Hoogkerk is in volle gang (update)

oogochtendshow
Foto: Joris van Tweel

De voormalige strokartonfabriek De Halm kreeg vorig jaar geen sloopvergunning van de gemeente. Straks is het mogelijk om een expositie te bezoeken over de oude fabriek. Frits Mulder van de Halm en Nick Landman van de Historische Vereniging Hoogkerk waren te gast tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow.

Wie denkt een bezoek te kunnen brengen aan de fabriekshallen komt bedrogen uit. De expositie vindt namelijk plaats in de voormalige directeurswoning die bij de fabriek hoort. De opening wordt gehouden op zondag 2 juni. De expositie laat de geschiedenis zien van De Halm in film en foto met verhalen die teruggaan tot de jaren dertig.

De tentoonstelling aan de Halmstraat 1-3 is geopend op zondag 2 en zondag 9 juni van 14:00 tot 16:00 en op donderdag 6 en donderdag 13 juni van 19:00 tot 21:00. Je kunt je aanmelden voor de tentoonstelling door een e-mail te sturen naar denise.pippel@bijvrijdag.nl.

De fabriek zelf is nu dicht en is niet toegankelijk voor bezoekers. Momenteel worden alle machines uit de ruimte weggehaald.

De OOG Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.