Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

nieuws
Foto: Erick Bakker

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan verzamelen tussen de vijf- en achthonderd motorrijders zich in de Molukse wijk aan de van Eedenstraat voor een tour richting Almelo.

De jaarlijkse Peringatan Ride Out begint dit jaar in Groningen. De motortour wordt ieder jaar georganiseerd rond de datum 12 april vanwege Hari Pahlawan, de Dag van de Helden. Indonesië fusilleerde op 12 april 1966 president Christiaan Soumokil, de toenmalige president van de Republiek der Zuid-Molukken.

Honderden Molukse motorrijders nemen ieder jaar deel aan de motortocht, die verschillende Molukse wijken aandoet. Dit jaar loopt de tourtocht vanaf De Wijert naar Bovensmilde, Hoogeveen en Almelo. Met de rit wordt geld ingezameld voor Molukse politieke gevangenen en voor initiatieven tegen de leegroof van de Molukken.