Fietshelm kopen? Fietsenzaken geven nu 25 euro korting

Groningen zet ‘m op. Zo heet de actie die deze woensdag begonnen is om het gebruik van de fietshelm onder Groningers te stimuleren.

Inwoners van de provincie Groningen kunnen bij de lokale fietsenzaak een fietshelm met 25 euro korting aanschaffen. De actie loopt tot 8 mei of tot er 1600 fietshelmen zijn verkocht. De provincie wil hiermee iets doen aan de toename van het aantal fietsongelukken.

Uit onderzoek blijkt dat bij een ongeval fietsers met een helm 60 procent minder kans hebben op ernstig hoofd- en hersenletsel dan fietsers zonder helm. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op dodelijk letsel zelfs met 70 procent.

De korting van 25 euro is geldig op een goedgekeurde helm (CE 1078 of CE 1080) met een adviesprijs van minimaal 49 euro. Alle inwoners van de provincie Groningen kunnen meedoen met de actie. Elke klant kan maximaal één helm met korting kopen.

Volgens Arjan van der Zwaag van Verkeerswijzer Groningen is dit hard nodig: “In algemene zin gaat het niet goed met de verkeersveiligheid en in het bijzonder niet met de fietsveiligheid. Er belanden steeds meer fietsers in het ziekenhuis naar aanleiding van een fietsongeval.”