De Groene Uilen hebben plek in final eight binnen handbereik

sport
Foto: Keith Johnston via Pixabay

Het eerste herenteam van basketbalvereniging De Groene Uilen heeft een plek in de final eight van de promotiedivisie binnen handbereik. Het moet dan volgende week wel afrekenen met directe concurrent CobraNova.

Het duel tegen CobraNova is tevens de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. De Groningse studenten hebben 26 punten en CobraNova uit Voorburg heeft 24 punten. Bij een overwinning van CobraNova komen beide ploegen op 26 punten. Bij een gelijke stand, valt de beslissing op grond van de onderlinge resultaten. “Dan pakt het nadelig uit voor ons”, zegt coach van De Groene Uilen Hans Nieboer.

De nummers één tot en met vier van de twee promotiedivisies strijden na het reguliere seizoen om het kampioenschap en promotie naar de eredivisie. Financiële redenen zorgen ervoor dat De Groene Uilen geen gebruik maakt van het recht om te promoveren als het de play-offs winnend afsluit.

Het duel tussen De Groene Uilen en CobraNova begint zaterdagavond om 20.00 uur in het Willem Alexander Sportcentrum in Stad.